Over Vera Britt


Mijn naam is Vera Britt, maar eigenlijk noemt iedereen mij gewoon Britt.

Ik ben 26 jaar oud en woon in het hartje van Dordrecht. Ik heb altijd van videografie gehouden en ik vind het geweldig dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Wat een cliché hè… Maar wel echt waar!

Ookal hield ik diep van binnen het meest van video's en camera's, heb ik toch eerst wat omwegen genomen voordat ik er mijn werk van maakte.

CLO_1216Van kleins af aan

Van kleins af aan was ik altijd al bezig met foto’s en video’s. Ik groeide op met mijn ouders en twee zussen in Dordrecht. Elk jaar gingen we 4(!) weken op vakantie naar Zeeland, en je raadt het al… Dit werd allemaal door mij vastgelegd. Het leuke is dat we deze video’s nog steeds kijken, al meer dan 10 jaar verder. Ik vond het creatieve gedeelte ook vooral zo leuk, ‘een muziekje uitkiezen’, en dan de grappigste beelden van mij en mijn familie op een leuke manier monteren. 

Echter, ik haalde mijn HAVO diploma en begon daarna aan mijn HBO opleiding Pedagogiek aan de Hogeschool Rotterdam.Vloggen in Kaapstad

Terwijl ik Pedagogiek studeerde volgde ik op YouTube verschillende vloggers die vlogden over hun leven. Call me crazy... Ik geniet ervan, een kijkje in iemands leven. Haha.

Toen ik in 2016 mijn zus opzocht in Kaapstad besloot ik deze bijzondere reis ook vast te leggen door dagelijks een korte vlog te plaatsen. Ik was nog nooit zo ver van huis geweest en wilde vooral niets kunnen vergeten. Naast dat ik een geweldige tijd had met mijn zus, werden mijn vlogs super leuk ontvangen!Vloggen voor Dordrecht

Dit motiveerde mij om thuis verder te gaan en ook ‘gewoon’ te vloggen over mijn leven. Leuke vakanties, grappige momenten met mijn zussen, leuke dingen doen met vriendinnen, niemand was veilig voor mijn camera.

Totdat ik in 2018  ineens werd benaderd of ik als zakelijk vlogger wilde vloggen voor mijn stad, Dordrecht. Betaald video’s maken? Ja. Betaald. 

Door te doen was ik leuk vond had ik onbewust de stap gezet naar het begin van mijn eigen bedrijf. Ik was opgemerkt door het marketingbureau van Dordrecht en ze wilden mij inhuren. Say what 😛

 Eigen bedrijf

In april 2018 zei ik mijn baan op en startte ik mijn eigen bedrijf, Vera Britt. Ik leerde mezelf alles aan wat ik nu weet, ik pluis (nog steeds) het hele internet uit om de laatste technieken en trends te leren, en ga elke dag met plezier aan het werk.

Inmiddels vlog ik niet meer voor bedrijven, maar help ik jóú met het vertellen van jouw verhaal. Maar, omdat ik weet hoe het is om voor de camera te staan geloof ik erin dat ik je nóg beter kan helpen. Want ja, het is nou eenmaal niet iets wat je dagelijks doet. Samen zorgen we ervoor dat je je op je gemak voelt en dat we er iets moois van maken.